Geopolitica
Generalii ruși amenință că vor riposta dacă SUA atacă Damascul
 14 Martie 2018 18:00  2963
Armata rusă va riposta dacă SUA va efectua vreo lovitura armata impotriva Damascului, a declarat astazi șeful Statului Major General al Armatei Ruse, generalul Valeri Gherasimov. El susține că Statul Major deține informații exacte cu privire la pregătirea militanților sirieni pentru a înscena un atac cu arme chimice din partea forțelor guvernamentale siriene.

Gherasimov afirma că SUA intenționează să dea vina pe forțele guvernamentale siriene pentru utilizarea de arme chimice. „Ca răspuns, Washingtonul intenționează să atace cu rachete și bombe cartierul guvernamental din Damasc“, – a declarat generalul rus la o conferință sustinuta la Moscova, potrivit Interfax.

El a precizat ca, în Damasc, în instituțiile și obiectivele Ministerului Apărării din Siria se afla ”consilieri militari ruși”, reprezentanți ai Centrului pentru concilierea părților aflate în conflict, precum și soldați ai poliției militare.

„În cazul unei amenințări la adresa vieții militarilor nostri, Forțele Armate ale Rusiei vor recurge la represalii atât asupra rachetelor, cat și a punctelor de lansare“, – a spus Gherasimov, potrivit paginaderusia.ro.

Ieri, reprezentantul permanent al SUA la ONU, Nikki Haley, a avertizat ca Washingtonul este pregatit pentru noi actiuni în Siria în cazul in care regimul va folosi arme chimice impotriva civililor. Avertismentul a venit după ce SUA au propus Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluție cerând o încetare imediată a focului pentru 30 de zile în Damasc și în suburbia sa – Gouta de Est.

Amintim ca, in primăvara anului 2017, SUA au lansat rachete de croazieră „Tomahawk“, atacand o baza a Forțelor Aeriene ale Siriei ce a fost folosita pentru un atac chimic in provincia Idlib

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%