Partide
Krasnoselski îndeamnă transnistrienii să meargă la vot pentru alegerile din Rusia
 13 Martie 2018 20:00  2788
Transnistrenii au fost chemați în mod obligatoriu la urne pentru alegerile prezidențiale din Rusia care se vor desfășura pe 18 martie, inclusiv în regiunea separatistă transnistreană, relatează agenția de presă a regimului Novosti PMR.

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a spus deținătorilor de cetățenie rusă că cetățenia rusă „nu este doar un privilegiu și un drept universal, ci și o datorie civică”.

Rusia a trimit la Tiraspol nu mai puțin de 192.000 de buletine de vot, iar estimările sunt că 220.000 de transnistreni au deja cetățenia rusă.

„Viitorul Rusiei depinde de voturile noastre”, a declarat Krasnoselski.

Anterior, autoritățile de la Tiraspol au declarat că în regiunea separatistă transnistreană vor fi deschise 24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, cu două secții mai multe față de alegerile pentru Duma de Stat din 2016. O dispoziție semnată de Krasnoselski menționa că autoritățile separatiste urmează să acorde toată susținerea Ambasadei Rusiei din Republica Moldova în organizarea scrutinului pe teritoriul transnistrean.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%