Politicieni
Dodon îi cere lui Chirtoacă să-şi dea demisia
 8 Februarie 2018 14:00  3441
Igor Dodon susţine că ar fi „bine şi logic să avem alegeri anticipate" în Chişinău. Potrivit lui, acest lucru este posibil, însă primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, trebuie să-şi dea demisia din funcţie.

„Dacă şi-ar da demisia cel care evident a încălcat legislaţia pe parcursul a zece ani, mă refer la domnul Chirtoacă, ar fi un pas demn, să-şi dea demisia şi să provoace alegeri anticipate în Chişinău şi acest lucru ar fi cel mai bun pentru Capitală", a declarat Igor Dodon într-un interviu.

Întrebat cum comentează activitatea primarului interimar, Silvia Radu, preşedintele a spus că e prematur a evalua rezultatele, dar a constatat că s-a aprobat, în premieră, bugetul înainte de noul an.

„Bugetul a fost aprobat, nu fără intervenţia enormă şi munca pe care au depus-o colegii mei din fracţiunea socialiştilor. De fapt, rolul cel mai mare a fost al lor, al socialiştilor", a subliniat şeful statului.

Politics.md amintește că anterior, lui Chirtoacă i-a fost cerută demisia și de către Andrei Năstase. Recomandarea liderului PPDA a fost pronunţată prima dată în iulie, 2017, în contextul în care Primăria „putea ajunge sub controlul persoanelor din anturajul șefului PDM, Vladimir Plahotniuc”. Năstase și-a explicat atunci punctul de vedere într-o scrisoare deschisă, „în calitate de cetățean”. De partea cealaltă, edilul Capitalei a avut o reacție acidă și a spus că nu-și va depune mandatul.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al mun. Chișinău?
Andrei Năstase - 35.03%
Silvia Radu - 31.85%
Ion Ceban - 24.2%
Valeriu Munteanu - 2.55%
Alexandra Can - 1.91%
Maxim Brăila - 1.27%
Vasile Costiuc - 1.27%
Reghina Apostolova - 1.27%
Alexandru Mîțu - 0.64%
Victor Strătilă - 0%
Alexandr Roșco - 0%