Partide
Proiectul Partidului Liberal privind ieșirea Republicii Moldova din CSI
 18 Ianuarie 2018 14:43  3088
Republica Moldova ar putea ieși din cadrul Comunității Statelor Independente. Deputații Partidului Liberal au propus acest proiect . Parlamentul va vota un proiect de lege în acest sens.

Cinci deputați liberali au semnat un proiect prin care propun abrogarea hotărârii Parlamentului privind ratificarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente.

Liberalii își motivează propunerea prin „agresivitatea” Federației Ruse la adresa Republicii Moldova și susținerea regimului separatist de la Tiraspol. Autorii mai susțin că apartenența la CSI nu a favorizat în niciun fel Republica Moldova.

„După cum s-a demonstrat, toate deciziile au fost și sunt luate reieșind exclusiv din interesele Federației Ruse”, semnalează deputații PL.

Proiectul urmează a fi examinat la începutul lunii februarie.

În prezent, din Comunitatea Statelor Independente fac parte 11 state ex-sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Georgia a părăsit comunitatea în 2008, în urma războiului cu Federația Rusă. Parlamentul din Ucraina a votat în 2014 un proiect privind părăsirea Comunității, dar acesta nu a mai fost ratificat până astăzi.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Activitatea partidelor politice în luna Februarie
PSRM - 16.7%
PDM - 16.28%
PAS - 13.12%
PL - 12.72%
PPDA - 11.01%
PȘ - 7.72%
PPEM - 6.89%
PCRM - 6.17%
PLDM - 5.98%
PN - 3.44%