Partide
Proiectul Partidului Liberal privind ieșirea Republicii Moldova din CSI
 18 Ianuarie 2018 14:43  3208
Republica Moldova ar putea ieși din cadrul Comunității Statelor Independente. Deputații Partidului Liberal au propus acest proiect . Parlamentul va vota un proiect de lege în acest sens.

Cinci deputați liberali au semnat un proiect prin care propun abrogarea hotărârii Parlamentului privind ratificarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente.

Liberalii își motivează propunerea prin „agresivitatea” Federației Ruse la adresa Republicii Moldova și susținerea regimului separatist de la Tiraspol. Autorii mai susțin că apartenența la CSI nu a favorizat în niciun fel Republica Moldova.

„După cum s-a demonstrat, toate deciziile au fost și sunt luate reieșind exclusiv din interesele Federației Ruse”, semnalează deputații PL.

Proiectul urmează a fi examinat la începutul lunii februarie.

În prezent, din Comunitatea Statelor Independente fac parte 11 state ex-sovietice: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Georgia a părăsit comunitatea în 2008, în urma războiului cu Federația Rusă. Parlamentul din Ucraina a votat în 2014 un proiect privind părăsirea Comunității, dar acesta nu a mai fost ratificat până astăzi.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al mun. Chișinău?
Andrei Năstase - 35.03%
Silvia Radu - 31.85%
Ion Ceban - 24.2%
Valeriu Munteanu - 2.55%
Alexandra Can - 1.91%
Maxim Brăila - 1.27%
Vasile Costiuc - 1.27%
Reghina Apostolova - 1.27%
Alexandru Mîțu - 0.64%
Victor Strătilă - 0%
Alexandr Roșco - 0%