Guvern
VIDEO// Zeci de mame au înregistrat o declaraţie la Guvern. Ce au cerut
 12 Ianuarie 2018 14:00  3291
Un grup de tinere activiste civice au înregistrat astăzi, 12 ianuarie, la Guvern o declarație semnată de un grup de mame care au avut de suferit în urma interacțiunii cu sistemul medical din Republica Moldova în domeniul prenatal, relatează Politics.MD.

Mamele speră că, prin această declaraţie, situaţia din sistemul medical prenatal se va îmbunătăţi şi nu vor mai avea parte de tratamente inumane din partea doctorilor. Pe lîngă Guvern, femeile intenţionează să înregistreze asemenea declaraţii şi la mai multe organizații și ministere, solicitînd ca în spitale viitoarele mame să aibă parte şi de susţinere psihologică, scrie Unimedia.

„Noi venim cu revendicări atît pentru prim-ministru, cît şi pentru Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, către Oficiul Avocatului Poporului, Centrul Naţional Anticorupţie, către toate instituţiile internaţionale acreditate în RM ca parteneri de dezvoltare, să le aducă aminte celor de la conducere că au nişte angajamente internaţionale, către mass-media, către toate organizaţiile nonguvernamentale din domeniu. În spitale este o lipsă de comunicare între pacient şi medic, o lipsă de atitudine, de susţinere şi compătimire, dar şi de susţinere psihologică ”, a declarat Alina Andronache, una dintre tinerele activiste.

Precizăm că nemulţumirea mamelor vine după ce, la începutul lunii, o tînără de 19 ani a povestit cu lux de amănunte cum a născut singură în baia Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Povestea femeii a stîrnit pe reţelele de socializare un val de reacții negative. Ulterior, poliția a dechis o cauză penală pentru neglijență în serviciu. Totodată, mai multe persoane responsabile au fost demise.

Autor:  Svetlana Năstase Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%