Guvern
Trupele ruse se pregătesc în Transnistria către o misiune de cercetare a radiațiilor
 11 Ianuarie 2018 19:00  2663
În cadrul Grupului Operativ de Trupe Ruse din Transnistria au avut loc exerciții cu participarea echipelor de recunoaștere radiațională, chimică și biologică, relatează Politics.MD.

Potrivit scenariului, inamicul convențional a folosit arma de distrugere în masă. Militarii au realizat, în special, sarcinile de depistare oportună a contaminării radioactive și chimice a localității, cu stabilirea ulterioară a caracterului de contaminare.

O atenție susținută în cadrul exercițiului a fost acordată formări speciale a efectivului și folosirii corecte a dispozitivelor de recunoaștere radiațională DP-5V și a dispozitivului de cercetare chimică pentru stabilirea ariei de contaminare și a căilor de ocolire sigură a localității contaminate.

Militarii GOTR au demonstrat un nivel înalt de pregătire la depistarea sectoarelor contaminate din localitate, comunică Serviciul de presă al Districtului Militar Vest al Ministerului Apărării al FR.

 

Autor:  Svetlana Năstase Sursa:  Noi.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%