Partide
PAS: Strada Lazo să fie redenumită în cinstea Regelui Mihai
 8 Decembrie 2017 14:48  2829
Partidul Acțiune şi Solidaritate vine cu inițiativa de a restabili denumirea istorică a străzii Serghei Lazo din Chișinău în numele Regelui Mihai al României, întrucât în perioada interbelică, aceasta i-a purtat numele, relatează Politics.MD.  

„Numele Regelui Mihai, trecut în eternitate pe 5 decembrie 2017, este strâns legat de istoria Basarabiei şi a Chişinăului. Fostul suveran al României a vizitat în mai multe rânduri orașul nostru, iar pentru meritele sale, una dintre străzile centrale ale Chişinăului a fost denumită, în perioada interbelică, în cinstea sa (Marele Voievod Mihai, actuala Serghei Lazo). Până la sfârşitul vieţii a păstrat o legătură sinceră cu Basarabia şi basarabenii”, se arată în apel, potrivit independent.md.

„Este de datoria noastră să păstrăm în memoria colectivă numele Regelui Mihai, care a fost un simbol al luptei pentru restabilirea dreptăţii, al luptei pentru libertate şi democraţie”, mai spun reprezentanții partidului.

În context, se face apel să fie sprijinită iniţiativa de a se restabili denumirea istorică a străzii Serghei Lazo în numele Regelui Mihai.

De menţionat că, tinerii liberali au creat, anterior, o petiție online, prin care doresc să denumească strada Serghei Lazo din capitală, în memoria celor care de 7 aprilie 2009 și-au pierdut viața pentru a face o schimbare.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%