Partide
Un nou deputat în fracțiunea PCRM
 7 Decembrie 2017 16:36  3137
Fostul ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog, este cel care o va înlocui pe Oxana Domenti, care astăzi și-a depus mandatul. Cel puțin el este următorul pe lista PCRM la parlamentarele din 2014, relatează Politics.MD. Vitalie Pîrlog încă nu a anunțat dacă va accepta această funcție. Solicitat telefonic, dânsul nu a fost de găsit. În cazul în care va refuza, următoarea pe lista este profesoara Aliona Babiuc, informează Unimedia. 

Amintim că în luna aprilie curent fostul ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog, a fost ales președintele Comisiei de control al fișierelor din cadrul Interpol. Informația a fost publicată pe site-ul oficial al Interpol.

Vitalie Pîrlog s-a născut la 28 iulie 1974, în Nisporeni. Potrivit Wikipediei, el a studiat între anii 1992-1997 la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Departamentul Drept, specialitatea - Drept internațional.

Activitatea profesională și-a început-o în anul 1993 în calitate de consultant juridic în cadrul unei companii private internaționale. În perioada anilor 1997-2001 activează în funcția de consultant principal în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Serviciul acte ale Președintelui.

În ianuarie 2001 Vitalie Pârlog a fost numit Director adjunct al Direcției Agent Guvernamental și Relații Internaționale a Ministerului Justiției. Din anul 2001 este Reprezentantul Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Director al Direcției Generale Relații Internaționale și Integrare Europeană a Ministerului Justiției.

În perioada anilor 2001-2005 a activat în calitate de membru al Comitetului Director pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, membru al Comisiei Europene pentru Eficacitatea Justiției a Consiliului Europei, membru al Comitetului de Experți pentru ameliorarea procedurilor de protecție a drepturilor omului din cadrul CDDH al Consiliului Europei, conducător al delegației moldave la Comitetul European pentru problemele penale al Consiliului Europei. Din anul 2005 este membru al Comisiei guvernamentale permanente pentru organizarea executării hotărârilor definitive ale Curții Europene a Drepturilor Omului versus Republica Moldova.

La data de 20 septembrie 2006, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, Vitalie Pîrlog este numit în funcția de ministru și în noul guvern format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008. La 14—25 septembrie 2009 a deținut interimatul șefiei cabinetului de miniștri, înainte ca guvernarea să fie transferată de la comuniști la Alianța pentru Integrare Europeană.

Din 2009 el conduce Asociaţia pentru Justiţie şi Drepturile Omului.

În 2010, în mass-media a apărut informația precum că Vitalie Pîrlog ar fi reprezentantul la CEDO al fiului lui Oleg Voronin, suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani pe scară largă. Potrivit lui Pârlog, în acțiunea sa în judecată, Oleg Voronin a acuzat autoritățile țării de încălcarea mai multor articole ale Convenției privind Drepturile Omului.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%