Politicieni
Dodon promite că va bloca legea ce interzice propaganda rusă
 7 Decembrie 2017 17:00  2959
Preşedintele Igor Dodon susţine că, dacă coaliţia de guvernare va adopta legea cu privire la aşa-numita luptă cu propaganda rusă, el nu va o semna în niciun caz, notează Politics.MD.

Potrivit agenţiei Infotag, o declaraţie în acest sens el a făcut într-un interviu pentru agenţia rusă TASS, comentând iniţiativa legislativă a Partidului Democrat (PDM).

"În niciun caz nu voi semna legea ce restricţionează transmiterea canalelor ruseşti în republică. Acest document contravine tuturor normelor europene ale libertăţii de exprimare, precum şi Constituţiei Moldovei", a declarat Dodon.

Potrivit lui, această iniţiativă urmăreşte "subminarea relaţiilor între Moldova şi Rusia".

"Este puţin probabil ca astfel de idei să fie doar produsul Partidului Democrat. Evident, a fost propusă din afară şi face parte dintr-un plan mare de declanşare a isteriei antiruseşti în ţară. Dar, cu cât mai mult Partidul Democrat proeuropean intensifică retorica antirusească şi încearcă să strice relaţiile cu partenerul nostru strategic Rusia, cu atât mai mulţi cetăţeni ai Moldovei văd distructivitatea unor asemenea acţiuni, pericolul lor pentru economia ţării şi pentru viaţa oamenilor obişnuiţi", a spus Dodon, exprimându-şi încrederea că, după alegerile parlamentare din 2018, democraţii vor pierde puterea.

În ajun, PDM a declarat că până la sfârşitul acestei săptămâni, Parlamentul Moldovei va adopta în prima lectură legea privind "interzicerea propagande ruse". Potrivit comunicatului, proiectul de lege prevede limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Experţii califică intenţia PDM drept o încercare a formaţiunii de a răspunde la persecutarea liderului său în Rusia. Miercuri, Judecătoria Basmannîi din Moscova a emis mandat de arestare în lipsă a liderului Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, care este acuzat de omor. El a fost dat în urmărire internaţională.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%