Politicieni
O delegație a poliției din Turcia, în vizită la IGP
 7 Decembrie 2017 14:00  2607
Miercuri,șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc a avut o întrevedere cu șeful Departamentului Provincial de Poliție din Izmir, Akın TAN, șeful Departamentului Provincial de Poliție din Muğla, Zafer DUYMUŞ și cu analistul Departamentului de combatere a terorismului, Ahmet Kürşat, relatează Politics.MD.

Întrunirea s-a axat pe importanța cooperării intensive în asigurarea securității regionale și internaționale, în condițiile în care poziția geografică a Republicii Moldova este folosită de lumea interlopă ca țară de tranzit pentru diverse tipuri de infracțiuni.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a realizat o retrospectivă a colaborării  Poliției moldovenești cu cea  din Turcia, prin intermediul proiectelor de colaborare, training-uri, sesiuni de instruire practică, ceea ce a fortificat colaborarea  strânsă  cu Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). 

În acest sens,  Gheorghe Cavcaliuc a mulțumit membrilor delegației pentru cele mai bune practici împărtășite celor 10 angajați ai IGP care participă în cadrul cursului de instruire în domeniul gestionării crizelor în cazul atacurilor teroriste, „Olympus Reloaded”, organizat cu suportul Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova.

De asemenea, șeful-adjunct IGP a menționat despre prevederile Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 și a venit cu propunerea extinderii cooperării internaționale prin schimbul de date și informații în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.

Reamintim, în perioada 7-9 noiembrie 2017, angajații IGP al MAI, au participat la exercițiul „Olympus Reloaded”, organizat de autoritățile României și Statelor Unite ale Americii, sub auspiciul inițiativei globale pentru combaterea terorismului nuclear, care a avut loc în orașul București, România.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%