Politicieni
Cine va fi propus lui Dodon la funcția de vicepreședinte al ANI
 7 Decembrie 2017 09:00  2923
Consiliul de Integritate îl va propune pe Lilian Chișca la funcția de vicepreședinte al ANI. Candidatura acestuia urmează să fie înaintată președintelui Igor Dodon spre aprobare, relatează Politics.MD.

Consiliul de Integritate a analizat astăzi rezultatele testului poligraf și l-a avizat pozitiv. Unimedia precizează că al doilea candidat Francisco Talmaci și-a retras candidatura.

Lilian Chișcă și-a anunțat inițial și intenția de a candida la funcția de președinte al ANI, dar și-a retras dosarul cu câteva zile înainte de demararea probelor. Cel de-al doilea candidat, Francisco Talmaci, s-a înscris în competiție după ce ANI a anunțat concurs repetat pentru postul de vicepreședinte, scrie Ziarul de Gardă.

Lilian Chişcă e jurist de profesie şi are 36 de ani. Cariera sa profesională este strâns legată de instituţiile de stat. În mai 2014, Chişcă a fost numit şef al Direcţiei control al veniturilor şi proprietăţilor a CNI după ce, anterior, a fost consultant în cadrul aceleiaşi direcţii. Până a se angaja la CNI, Chişcă a activat în calitate de inspector superior la CNA, iar anterior a fost consultant în cadrul Camerei de Licenţiere din Moldova.

În declaraţiile de avere din ultimii ani, Lilian Chișcă declară că deţine un apartament de 107 m. p., cu o valoare cadastrală de 686 mii de lei. Imobilul, situat la Buiucani, a fost achiziţionat în decembrie 2011, după ce, cu un an mai devreme, familia Chişcă îşi vânduse vechiul apartament, de 45 m.p.. La capitolul bunuri mobile, Chişcă indică un Mercedes Benz E220, produs în 2005 şi achiziţionat în 2009 cu 100 de mii de lei. „E tot ceea ce s-a declarat anul trecut. Nu sunt modificări la capitolul proprietăţi. Doar că a fost înstrăinată cota-parte deţinută de soţia mea într-un SRL. Era o întreprindere pe care soţia a deschis-o mulţi ani în urmă şi care nu activa”, spune Lilian Chişcă. Firma la care soţia sa, Veronica, a fost, până în martie 2016, asociat unic este „Optic Valencia” SRL, cu activităţi declarate în domeniul comercializării articolelor de optică medicală.

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%