Politicieni
Ex-ambasadorul Moldovei în Federația Rusă despre rechemarea sa
 6 Decembrie 2017 13:00  3431
Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, ex-premierul, Dumitru Braghiş, susține că a fost decepționat de decizia din aprilie 2017 privind rechemarea sa din funcția pe care o deținea din noiembrie 2015, scriu jurnaliștii portalului de știri Curentul.

Solicitat de sursa menționată, Dumitru Braghiș a spus că decizia respectivă a fost una politică, relatează Politics.MD.

„Bineînţeles, vestea aceasta m-a decepţionat. Decizia a fost una politică. Nu eram reprezentant de partid, nici reprezentantul majorităţii guvernamentale, nu eram reprezentantul Partidului Socialiştilor, şi în acest mod, s-a luat decizia de a schimba ambasadorul. Eu şi astăzi nu am aflat din partea cui a fost iniţiativa şi nici nu deţin informaţii veridice despre cauza acestei schimbări. Am purtat discuţii cu mai mulţi demnitari din Moldova, însă nici unul nu mi-a putut justifica rechemarea. Toţi mi-au spus că e doar o decizie politică”, a declarat Dumitru Braghiş.

Ex-diplomatul a mai adăugat că, decizia a fost una estimativ previzibilă.

„Ţinând cont de unele semnale, pe care le-am primit la începutul anului, presupuneam că acest lucru se va întâmpla”, a precizat acesta.

Dumitru Braghiş a ţinut să menţioneze că, în perioada activităţii sale în calitate de ambasador, au fost înregistrate mai multe rezultate favorabile atât în domeniul economic, cât şi cel politic, în relaţia cu Federaţia Rusă, cea mai importantă reuşită fiind vizita preşedintelui Dodon la Moscova.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%