Partide
DOC//Plângere la Procuratura Generală pe numele lui Dodon şi Greceanîi
 6 Decembrie 2017 08:00  3804
Schema prin care Republica Moldova importa energie electrică din Ucraina în parioada anului 2008 va fi investigată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale, care a deschis o cauză penală în acest sens, relatează Politics.md.

Plângerea la Procuratură a fost depusă de către un grup de activiști, scrie unimedia.info.Anticoruptie.md a scris recent despre faptul că în 2008, în Republica Moldova a funcționat o schemă frauduloasă de import a energiei electrice, prin intermediul unei companii-căpușă.

Experții energetici au obținut informații oficiale de la ANRE care au arătat că doar într-un an de zile firma intermediară a obținut un profit de peste 14,5 milioane de dolari de la diferența de preț pentru energie.

Sergiu Tofilat spunea că, în acea perioadă, responsabil de importul de energie electrică era Guvernul. Iar potrivit unei dispoziții semnate de premierul de atunci Zinaida Greceanîi, din grupul de negociere pentru semnarea contractului de livrare a energiei electrice din Ucraina făceau parte Igor Dodon, pe atunci ministru al Economiei, Alexandr Gusev, pe atunci director Energocom și Marcu Rîmiș, de la Moldelectrica.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban a declarat pentru Unimedia:

,,Așa numita opoziție pro-europeană și guvernarea caută nod în papură. În loc să se ocupe de investigarea furtului miliardului, ei intentează cauze penale".

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%