Guvern
Cooperarea Republica Moldova-NATO, discutată de Eugen Sturza la Bruxelles
 24 Noiembrie 2017 17:00  3078
Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut, joi, 23 noiembrie, la Bruxelles, o întrevedere cu locţiitorul asistentului secretarului general NATO pentru Politici de Apărare şi Planificare, Jonathan Parish.

Dialogul a cuprins subiecte referitoare la proiectele derulate de NATO în ţara noastră şi participarea contingentelor Armatei Naţionale la misiunea KFOR din Kosovo.

Ministrul Apărării a apreciat contribuţia Alianţei Nord-Atlantice la implementarea fazei I a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), prin expertiza oferită la elaborarea documentelor strategice în domeniul apărării — Strategia Naţională de Apărare (SNA) şi Strategia Militară (SM). În acest sens, Eugen Sturza l-a informat pe Jonathan Parish că SNA a fost aprobată de Guvern, iar SM este în proces de finalizare.

De asemenea, ministrul Sturza s-a referit la Proiectul NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase din Republica Moldova, demarat în 2006, în rezultatul căruia au fost colectate 956 tone de pesticide de pe întreg teritoriul ţării şi evacuate pentru a fi distruse în Polonia.

Eugen Sturza a accentuat că Republica Moldova are ca obiectiv strategic reformarea sectorului de apărare şi a solicitat, în acest sens, sprijinul NATO pentru implementarea fazei a II-a a DCBI, ce presupune dezvoltarea capabilităţilor militare nemijlocit.

Un aspect important al dialogului l-a constituit intenţia ţării noastre de a continua contribuţia la misiuni şi operaţiuni internaţionale.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%