Guvern
Comisarul Hahn, la întrevederea cu Premierul Filip: Suportul bugetar va fi alocat până la finele anului curent
 24 Noiembrie 2017 08:00  2827
Suportul bugetar din partea UE pentru realizarea a patru programe evaluate va fi alocat Republicii Moldova până la sfârșitul anului curent. Despre acest lucru a anunțat astăzi Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, în timpul întrevederii cu Prim-ministrul Pavel Filip.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre implementarea Acordului de Asociere RM-UE și direcțiile prioritare ale parteneriatului în perioada următoare. Premierul a apreciat dialogul constant dintre autoritățile Republicii Moldova și cele ale Uniunii Europene, remarcând că în ultimele două luni au fost organizate mai multe reuniuni bilaterale. Pavel Filip a specificat că Guvernul este determinat să continue implementarea angajamentelor asumate în fața partenerilor europeni.

De asemenea, Pavel Filip a spus că, drept urmare a rezultatelor pozitive constate de misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internațional, s-a ajuns la un Acord la nivel de personal, care confirmă implementarea cu succes a reformelor asumate.

La rândul său, Comisarul European a felicitat Republica Moldova pentru semnarea Acordului privind asistența macrofinanciară din partea UE și a încurajat autoritățile să continue implementarea reformelor, subliniind că UE va susține acțiunile orientate spre dezvoltarea democrației și a statului de drept.

Un alt subiect abordat de oficiali vizează dinamica procesului de reglementare a conflictului transnistrean. În acest sens, a fost menționată deschiderea podului care leagă localitățile Gura Bîcului și Bîcioc. Comisarul Johannes Hahn a salutat progresele înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
ssssssssssss 24 Noiembrie 2017 10:41
0 (0)
Cel mai interesant ca Maia Sandu a rugat europarlamentarii sa nu ne suțina țara finaciar, și sa intimplat viceversa acum cele 100 de milioane ii dau Maei dureri de cap ca a si lesinat https://www.facebook.com/moldovandream/posts/1944217729153928
andrei 24 Noiembrie 2017 10:43
0 (0)
bravo este un succes cît a urlat Maia Sandu, și în final cei din UE nu au auzito, praiob mare pentru dînsa
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%