Guvern
BERD sprijină Guvernul în realizarea proiectelor investiționale
 15 Noiembrie 2017 08:00  3245
Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Francis Malige, Directorul General pentru Europa de Est și Caucaz a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Oficialii au avut un schimb de opinii privind proiectele investiționale de importanță națională preconizate pentru anul 2018, precum şi despre impactul reformelor promovate de Guvern asupra dezvoltării economice a ţării. În context, au fost abordate proiecte ce ţin de infrastructura drumurilor, transporturi, energetică, apă şi canalizare, dezvoltare economică.

Şeful Executivului a exprimat gratitudine pentru suportul acordat de BERD şi s-a referit la agenda guvernamentală, care are pe cap de listă prioritară implementarea cu succes a reformei administraţiei publice centrale, inclusiv pentru a spori capacitatea instituţiilor de a utiliza eficient asistenţa externă.

„Noi privim toate reformele în complexitate, deoarece avem toată convingerea că doar mergând în paralel cu reforme pe toate dimensiunile putem obţine rezultate care vor duce la dezvoltarea social-economică a statului”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Francis Malige a apreciat eforturile guvernării şi curajul de a promova reforme pe mai multe segmente concomitent, evidenţiindu-le pe cele care vin să susţină mediul de afaceri. În context, Directorul BERD pentru Europa de Est și Caucaz a reiterat deschiderea de a oferi suport în realizarea proiectelor ce ţin de interconexiunea electrică, căi ferate, deșeuri solide și eficiență energetică.  De asemenea, oficialul a reconfirmat disponibilitatea BERD de a susţine ţara noastră în  identificarea potențialilor investitori în băncile comerciale din Republica Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Valeriu 15 Noiembrie 2017 09:58
0 (0)
Vedem ca cei de la BERD apreciaza eforturile guvernarii, deci putem sa ne asteptam la sustinere financiara din partea lor pentru realizarea a cat mai multe proiecte.
Marin 15 Noiembrie 2017 10:29
0 (0)
Hai ca asta suna cam ca o palma peste botul Maiei Sandu care spunea ca cica Guvernul Filip nu are sustinere externă...
Spencer 15 Noiembrie 2017 10:45
0 (0)
UE(respectiv BERD) a demonstrat în nenumărate rânduri încrederea nemărginită față de autoritățile noastre locale, ceea ce denotă eficacitatea indisputabilă a Guvernului moldav.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%