Partide
Pașapoartele și buletinele de identitate ar putea fi modificate. Aceasta prevede un proiect de lege înaintat de Partidul Democrat
 14 Noiembrie 2017 18:09  3387
Partidul Democrat a depus la Parlament un proiect de lege care prevede modificarea pașapoartelor și buletinelor de identitate. Proiectul ce are ca scop alinierea actelor eliberate în Moldova la standardele europene, prevede eliminarea mențiunii grupei sangvine, a semnăturii titularului, dar și prelungirea termenului de valabilitate până la 10 ani.

„Potrivit proiectului, în primul rând, va fi eliminată grupa sangvină. Propunerea de excludere a mențiunii privind grupa sangvină din buletinul de identitate şi din pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, din pașaportul diplomatic şi din cel de serviciu se impune în contextul ajustării cadrului normativ - legal național la prevederile şi standardele internaţionale.

Astfel, informația despre grupa sangvină de pe actul de identitate nu întotdeauna este

un element definitoriu de stabilire a corelării fiabile dintre deţinătorul actului de identitate şi grupa sangvină propriu-zisă din mai multe considerente. Grupa sangvină nu este un identificator unic al persoanei fizice, deoarece aceeaşi grupă sangvină pot avea mai multe persoane”, comunică portalul Unimedia cu trimitere la textul proiectului.

Totodată, va fi exclusă semnătura titularului pentru persoanele cu vârsta de până la 14 ani, în cazul acestora aplicându-se un simbol special.

La fel, va fi modificat și termenul de valabilitate a pașapoartelor, acesta fiind extins până la 10 ani.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
18.12.2018 13:00 1909
Invitație de presă
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%