Electorala
CEC comentează donația din partea unui angajat electoral pentru PSRM
 14 Noiembrie 2017 16:00  3185
Comisia Electorală Centrală (CEC) a comentat decizia fără precedent a membrului Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale (CECE) Chișinău, Igor Țurcanu, care, fiind în exerciţiul funcţiunii, a donat bani pentru unul dintre concurenții care participă la campania electorală de revocare din funcție a primarului general, Dorin Chirtoacă. Vicepreședintele CEC Rodica Ciubotaru a declarat că, în condițiile în care persoana vizată și-a depus demisia, subiectul este considerat ca fiind epuizat.

Membrii CEC au dezbătut în cadrul ședinței de azi modificarea componenței CEC, după ce Țurcanu a depus anterior cererea de demisie. În cadrul dezbaterilor, membrul Comisiei, Vladimir Șarban, a atras atenția asupra celor descrise ieri de portalul Deschide.MD, menționând că efectuarea donației unui concurent electoral din partea unui reprezentant al unui organ electoral este inadmisibilă.

La rândul său, Rodica Ciubotaru a declarat că subiectul este epuizat.

„În mass-media au fost mediatizate anumite date. Este adevărat că a fost făcută o donație. Am examinat cazul și vă anunț că donația a fost efectuată la data de 8 noiembrie, iar cererea de demisie a fost înregistrată la data de 6 noiembrie”, a precizat vicepreședinta CEC.

Amintim că Igor Țurcanu a donat în favoarea PSRM pentru desfășurarea campaniei electorale 5 mii lei. Solicitat de reporterul Deschide.MD, el a confirmat informația, menționând că încă acum două săptămâni a depus cererea de demisie din calitatea sa de membru al CECE.

„Eu am depus cererea de demisie din motive personale. Motivul ține de activitatea mea de bază, nu reușesc. Cererea a fost depusă acum două săptămâni, încă în luna octombrie. Deocamdată nu am primit nicio informație dacă s-a luat sau nu o decizie”, a declarat el.

Ulterior, Igor Țurcanu a revenit cu un mesaj în care a precizat că de la data depunerii cererii la CEC el nu a mai participat la ședințele CECE.

Sursele din cadrul Comisiei Electorale Centrale ne-au comunicat că, de jure, Igor Țurcanu a comis o încălcare atunci când a decis să doneze pentru un concurent electoral în condiția în care deține o funcție în cadrul unui organ electoral (decizia cu privire la acceptarea cererii de demisie nu a fost adoptată - nota red.) și cea mai aspră pedeapsă care poate fi aplicată în raport cu el este demisia. Totodată, actorul politic în favoarea căruia a fost efectuată donația nu va avea de suferit.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%