Politicieni
Ion Sturza a plecat dintre noi! Din nou! A plecat mai întâi de pe Facebook, dar s-a ținut numai o zi. Acum zice că uită definitiv și de țară
 13 Noiembrie 2017 18:36  6730
După ce a promis că nu va comenta situația politică din Moldova pe rețelele de socializare, dar nu s-a ținut de cuvânt, fostul premier Ion Sturza anunță că se retrage de tot din viața publică. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook, Sturza îi îndeamnă pe moldovenii plecați peste hotare să nu se mai gândească la Moldova și să-și caute de treabă.

„Am un îndemn către cei plecați din țara asta amărâtă. Haideți să ne căutăm de treabă! Să renunțăm la iluzii! Ajunge cu statutul și mentalitatea noastră de imigranți temporari în țările de adopție. Să ne integrăm, să învățăm bine limba și obiceiurile localnicilor, să fim cetățeni recunoscători, loiali. Viața e scurtă, provocările-s majore. Eu, personal, nu mai doresc să mă risipesc în emoții și acțiuni inutile. Am o vârstă. Istoria arată că Moldova poate fi schimbată doar prin cotropire sau unire. Moldovenii nu sunt capabili de autoguvernare. Trist, dar asta e...”, a scris fostul premier pe facebook.

Reamintim că în perioada în care a condus Guvernul, Ion Sturza s-a ales cu porecla „premierul galoș” pentru că pe timpul său salariile și pensiile se achitau în galoși și orez, la prețuri exagerate.

Mai nou, într-un interviu pentru portalul Adevărul.ro, milionarul Ion Sturza i-a numit pe moldoveni ”săraci proști”. Acesta a încercat să revină în politica moldovenească, fiind nominalizat pentru funcția de prim-ministrul de către precedentul șef al statului, Nicolae Timofti, dar nu a obținut votul de încredere în Parlament. Acum, potrivit celor mai recente sondaje, fostul prim-ministrul se bucură în țara noastră de un rating batjocoritor. El încheie clasamentul politicienilor în care moldovenii au încredere, alături de liderul PL, Mihai Ghimpu și chiar sun primarul de Orhei, Ilan Șor, cu mai puțin de 1%.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Andrei 13 Noiembrie 2017 20:14
0 (0)
Sturza iar a mâncat ceva stricat de pe jos!
Adevărul 13 Noiembrie 2017 20:38
0 (0)
Ce va face Maia Sandu fara propaganda acestuia? Sau ramane doar cu finantarea acestuia?
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%