Politicieni
Traian Băsescu: Unirea nu este numai în avantajul Republicii Moldova, este şi în avantajul României
 13 Noiembrie 2017 12:00  3044
Preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova, Traian Băsescu, a declarat în cadrul unei întâlniri cu alegătorii de la Cahul că Unirea are raţiuni pragmatice, nu doar de ordin identitar şi că acest act „se va produce oricum”.

„De ce vrem unirea, până la urmă? Lăsând la o parte chestiile sentimentale, culturale, legate de istorie. Sunt elemente practice care ne împing către această soluţie. Unirea nu este numai în avantajul Republicii Moldova, este şi în avantajul României. România nu ar face o favoare Republicii Moldova. Şi România are nevoie de Republica Moldova”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte al României a remarcat faptul că politicienii de la Chişinău sunt iresponsabili, cinici şi ticăloşi păcălind populaţia că ar avea ceva în comun cu Uniunea Eurasiatică.

Totodată, Traian Băsescu a avertizat că amânarea realizării Unirii va creşte costurile actului, „pentru că este decalaj foarte mare în toate domeniile între România şi Republica Moldova”, inclusiv la capitolul pensii şi bugete locale. Liderul politic a admis că România are multe probleme, însă infinit mai puţine decât Republica Moldova, scrie Info-Prut.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%