Geopolitica
Manifestație violentă anti-Trump la sosirea liderului SUA în Filipine
 13 Noiembrie 2017 11:00  3186
Sute de activişti de stânga, fermieri şi studenţi au participat luni la un miting în cursul căruia au dat foc la un portret al preşedintelui american Donald Trump în formă de zvastică şi au intrat în conflict cu forţele de ordine, informează site-ul agenţiei Dpa, citată de Mediafax.

Poliţia din Manila a folosit tunuri cu apă împotriva participanţilor la marşul anti-Trump de pe Bulevardul Taft, la şase kilometri depărtare de locul unde are loc summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Manila.

Cei aproximativ 1.000 de protestatari au reacţionat violent la acţiunile poliţiei, iar în urma ciocnirilor au fost răniţi atât demonstranţi, cât şi agenţi de poliţie.

Joel Coronel, şeful Poliţiei din Manila, a declarat că şase membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, în timp ce organizatorii mitingului au anunţat că au fost răniţi 10 protestatari, inclusiv doi care au fost transportaţi de urgenţă la spital după ce au fost loviţi în zona capului de poliţişti.

Protestatarii au dat foc la un portret de patru metri al preşedintelui american în momentul în care Trump era programat să aibă o întrevedere cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte.

Portretul, în formă de zvastică, simboliza "fascism, război şi jefuire", a declarat Renato Reyes Jr., secretarul general al formaţiunii de stânga Bayan, unul din organizatorii protestului.

Demonstranţii au strigat sloganuri antiamericane şi anticapitaliste, cerând retragerea forţelor militare americane din Filipine.

Totuşi, un sondaj recent al centrului de cercetare Pew arată că 69% din filipinezi au încredere că preşedintele Donald Trump va face ceea ce este corect în plan internaţional.

Preşedintele american Donald Trump a declarat, luni, că are o "relaţie grozavă" cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte, cu ocazia întâlnirii între cei doi lideri în cursul unui summit la Manila.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
15.12.2018 16:50 2815
Trafic de influență la Cahul
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%