Guvern
Prim-ministrul Pavel Filip, în dialog cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman
 10 Noiembrie 2017 10:30  3337
În cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel, Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman.

În cadrul dialogului, șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a reiterat interesul Republicii Moldova pentru dinamizarea parteneriatului între ministerele Apărării celor două state. De asemenea, Pavel Filip a spus că țara noastră este deschisă pentru semnarea unui acord bilateral de cooperare în domeniul tehnico-militar, care să vizeze inclusiv politica de apărare şi planificarea apărării, instruirea militară și asistenţa tehnico-materială.

La rândul său, oficialul israelian a salutat interesul de care dau dovadă autoritățile Republicii Moldova în dezvoltarea relațiilor bilaterale, inclusiv în domeniul apărării. Totodată, Avigdor Liberman a declarat că se mândrește că s-a născut în Republica Moldova și a studiat la Chișinău.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind importanța depunerii eforturilor comune în combaterea terorismului, diminuarea migrației ilegale și a traficului de persoane, precum și privind reducerea traficului ilicit de droguri.

La finalul întrevederii, Premierul Pavel Filip i-a adus în dar lui Avigdor Liberman arborele genealogic al familiei sale, care își are rădăcinile în Orhei.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 10 Noiembrie 2017 11:42
0 (0)
militarii nostri sa mearga la exercitii in Israel!
Dorin 10 Noiembrie 2017 11:49
0 (0)
Filip timp de doua zile a reusit sa se intaalneasca cu toti oficialii isralieni.
realist 10 Noiembrie 2017 15:25
0 (0)
De ce nu l-ati luat pe Sturza cu Dumneavoastra? Cred ca era sa fie o experienta buna pentru Eugen
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%