Guvern
În Israel se desfășoară Zilele Culturii Republicii Moldova
 10 Noiembrie 2017 08:00  3210
Premierul Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la deschiderea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Statul Israel. Manifestația culturală de anvergură se desfășoară în contextul aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-israeliene.

În discursul rostit cu această ocazie, Prim-ministrul a menționat legăturile strânse dintre poporul moldovenesc și comunitatea evreiască, care au convieţuit în pace, prietenie şi bună înţelegere de-a lungul timpului, îmbogățindu-și reciproc cultura şi tradiţiile. În această ordine de idei, Pavel Filip a evidențiat contribuția valoroasă a mai multor personalități de origine evreiască, care au rădăcini moldoveneşti, la edificarea și dezvoltarea Statului Israel. Printre ei şi Shmuel Cohen - compozitorul imnului Statului Israel, originar din Ungheni.

„Ne mândrim cu aceste personalităţi, originare din Moldova. În acelaşi timp, regretăm că au plecat din ţara noastră, pentru că Moldova are nevoie de astfel de oameni talentaţi”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a remarcat simbolismul inaugurării evenimentului de către renumitul Ansamblu Național Academic de Dansuri Populare „Joc”.  „Ansamblul „Joc” s-a afirmat pe parcursul anilor ca o veritabilă instituție de promovare a celor mai valoroase tradiții și obiceiuri naționale. Este un adevărat mesager al artei și culturii poporului nostru în străinătate”, a spus Premierul.

Prezentă la eveniment, vicepreşedinta Knessetului, Tali Ploskov, a salutat delegaţia din Moldova, de unde este originară şi ea. „Moldova are oameni deosebiţi şi posibilităţi de a se dezvolta şi a deveni o ţară modernă şi prosperă”, a spus vicepreşedinta Legislativului Statului Israel.

Zilele Culturii Republicii Moldova în Statul Israel sunt organizate în perioada 9-11 noiembrie a.c.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
andrei 10 Noiembrie 2017 10:19
0 (0)
am auzit că se va conlucra și în domeniul medicinii! iată chiar domeniul unde ei sunt înainte și unde noi trebiue să învățăm multe! sper că după vizită să conlucrăm pe toate fronturile!
Lilu 10 Noiembrie 2017 10:38
0 (0)
E important ca traditiile si obiceiurile noastre sa apara in toata lumea. Nu credeam ca Filip e atit de patriot incit sa duca faioma dansurilor si manincarilor tocmai in Israel.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%