Parlament
Carențele depistate la examenele de bacalaureat, în atenția deputaților
 9 Noiembrie 2017 15:30  2823
Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a audiat, în ședința de astăzi, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării asupra rezultatelor examinării carențelor depistate la examenele naționale de bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017.

Secretarul General de Stat al Ministerului, Igor Șarov a comunicat că, în urma sesizărilor deputaților, Ministerul a creat o Comisie de control, care a examinat situația din domeniu și a informat organele de drept referitor la încălcările admise de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. De asemenea, reprezentanții Ministerului au propus sancționarea disciplinară a conducerii Agenției și elaborarea unor noi acte normative cu privire la organizarea și desfășurarea examenelor.

Potrivit raportului, sesiunile de bacalaureat în anii 2016-2017 au fost organizate conform metodologiei pentru sesiunea 2014-2015, act normativ cu caracter temporar, care a încetat să mai existe.

Igor Șarov a precizat că Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a oferit explicații la solicitarea Comisiei de control. În același timp, Inspecția Financiară efectuează un control financiar complex al instituției, care se va finaliza la 10 noiembrie curent. Ulterior, la 15 noiembrie 2017, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va prezenta public raportul activității pentru perioada anilor 2016-2017.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%