Parlament
Letonia încurajează Republica Moldova să continue realizarea reformelor în apropierea de UE
 8 Noiembrie 2017 08:30  3198
Agenda integrării europene a Republicii Moldova a fost discutată la întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Edgars Rinkēvičs, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

”Sprijinul Letoniei este foarte important pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană, inclusiv în depășirea provocărilor existente. În următoarea perioadă avem de implementat o serie de reforme dificile în diferite domenii, prioritare rămânând a fi aplicarea Acordului de Asociere și continuarea discuțiilor cu FMI”, a declarat Andrian Candu.

Letonia va continua să sprijine Republica Moldova în apropierea de UE, îndemnând țara noastră să continue implementarea reformelor. Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia și-a exprimat speranța că Summitul de la Bruxelles va reconfirma suportul oferit de UE statelor din cadrul Parteneriatului Estic.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate aspecte ce țin de consolidarea cooperării interparlamentare moldo-letone, precum și măsurile de combatere a propagandei rusești prin intermediul mass-media.

În anul curent, Letonia oferă Republicii Moldova asistenţă financiară totală de peste 100 mii euro, prin proiecte bilaterale, în contextul promovării reformelor de modernizare a ţării.

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs efectuează o  vizită de documentare în Republica Moldova în preajma Summitului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Andrei 8 Noiembrie 2017 09:02
0 (0)
Momentul cela când cei din UE mai tare vor aderarea decât opoziția"pro-ue". Câte bete in roate a pus Maia cu Năstase la comanda lui USATII??? Dar vorba ceea. Nu mor caii când vor câinii!
Alexei 8 Noiembrie 2017 09:21
0 (0)
Huinea aceste laude, oricum Moldova va ajunge curind pe mina rusilor. Poate ca sa nu fost PAS si PPDA alaturi de Dodon, poate ca mai aveam sanse, dar asa guvernarea abia de se mai opune presiunilor.
Anatol 8 Noiembrie 2017 09:37
0 (0)
Ne încurajează ei, dar să vedeți cum Dodon cu Maia va captura țara,pentru că din câte am văztu ei sunt dispuși să facă coaliție, iar astfel va distruge Acordul de Asociere.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%