Politicieni
În România s-a deschis primul birou virtual pentru oamenii de afaceri din Republica Moldova
 20 Octombrie 2017 17:30  3379
Camera de Comerț și Industrie (CCI) a județului Suceava a lansat, în baza unui proiect cu finanțare europeană, un birou virtual pentru oamenii de afaceri din Republica Moldova și Ucraina, a declarat președintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu.

Cu sprijinul specialiștilor CCI, oamenii de afaceri de peste Prut pot înființa firme cu sediul social în municipiul Suceava, permițându-le acestora să acceadă, astfel, pe piața din România și pe cea europeană, transmite Agerpres.

„Am implementat un concept al biroului virtual. Este o facilitate pe care o avem noi, CCI, și o acordăm unei firme din Ucraina sau Republica Moldova și îi dăm posibilitatea să creeze sediul social aici, la unul dintre aceste birouri. Funcționează în momentul de față șapte astfel de firme din Ucraina, care primesc în timp real, prin poșta electronică, tot ce înseamnă corespondența la sediul de aici și, o dată pe lună, au posibilitatea să utilizeze un birou ca si activitate de secretariat”, a afirmat Lucian Gheorghiu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții mass-media care participă la „Caravana jurnaliștilor” din România, Republica Moldova și Ucraina.

Timp de o săptămână, jurnaliștii iau contact cu principalele proiecte europene implementate prin Programul Operațional Comun România — Ucraina — Republica Moldova 2007—2013.

Totodată, prin intermediul Biroului virtual, oameni de afaceri din Republica Moldova și cei ucraineni pot beneficia de consultanță fiscală și juridică, dar și de acces la o bază de date cu oportunitățile de afaceri din România.

„Este o facilitate foarte importantă pentru că primesc, de asemenea, de la colegii mei orice, de la asistență suport și informații de linii de afaceri la tot ceea ce înseamnă obligații legale pentru a desfășura o activitate în România, o bursă a datelor de contact sau o bursă de afaceri, pentru a găsi legături sau alte conexiuni pentru afacerea lor”, a precizat președintele executiv al CCI Suceava.

Biroul virtual a fost creat în baza proiectului intitulat „Centru pentru sprijinirea afacerilor comune—instrument pentru promovarea dezvoltării antreprenoriatului în zona transfrontalieră RO-UA-MD (Centru Jo.B.S)”, implementat de CCI Suceava în parteneriat cu Centrul Bucovinean pentru Reconstrucție și Dezvoltare din Ucraina, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți — Republica Moldova și Asociația pentru Dezvoltare Economică și Regională din România.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Comun România — Ucraina — Republica Moldova 2007—2013, a avut o valoare de 1,43 milioane de euro. Acesta a permis, de asemenea, construcția unui centru multifuncțional la sediul CCI Suceava și crearea unei platforme e-learning pentru antreprenorii din cele trei state.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
15.12.2018 16:50 2818
Trafic de influență la Cahul
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%