Politicieni
Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin
 17 Octombrie 2017 18:00  2965
În cadrul acesteia, părțile au abordat mai multe subiecte ce țin de relațiile bilaterale. Interlocutorii au pledat pentru dinamizarea și impulsionarea dezvoltării strategice a raporturilor moldo-ruse, ținînd cont de rezultatele întrevederii de la Soci cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Igor Dodon a exprimat gratitudine Ambasadei ruse și Guvernului rus pentru sprijinul acordat și pentru organizarea unor întrevederi productive și fructuoase cu conducerea de vîrf a Federației Ruse.

În context oficialii au discutat mersul organizării unei ședințe comune a grupului parlamentar de prietenie moldo-rus cu participarea deputaților din Duma de Stat a Federației Ruse și a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, preconizată pentru finele lunii noiembrie.

În alt context părțile s-au referit la problematica transnistreană. Igor Dodon și Farit Muhametșin au expus poziția comună potrivit căreia este necesară consolidarea eforturilor în vederea dezvoltării dialogului, cu reprezentanții regiunii transnistrene, la diferite niveluri.

Diplomatul a apreciat deschiderea instituției prezidențiale față de dinamizarea dialogului cu exponenți din stînga Nistrului, inclusiv cu conducerea acestei regiuni.

Interlocutorii au fost unanimi, recunoscînd oportunitatea menținerii stabilității în regiune prin comunicare și întărire a măsurilor de consolidare a încrederii, lucruri de care ar trebui să fie interesați atît Chișinăul, cît și Tiraspolul.

În acest sens, președintele țării a subliniat că unele acțiuni negîndite, reflectate de presa locală din regiunea transnistreană, conduc la o anumită îngrijorare, exprimîndu-și speranța că, prin eforturi comune, va fi depășit acest proces negativ și va fi restabilit dialogul pozitiv.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
25 Noiembrie
14:00 - Dezbateri publice cu tema „Poziția de start a formațiunilor politice și potențialilor candidați independenți pe platformă pro-europeană de alternativă în prag de an electoral”
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%