Politicieni
Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin
 17 Octombrie 2017 18:00  3301
În cadrul acesteia, părțile au abordat mai multe subiecte ce țin de relațiile bilaterale. Interlocutorii au pledat pentru dinamizarea și impulsionarea dezvoltării strategice a raporturilor moldo-ruse, ținînd cont de rezultatele întrevederii de la Soci cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Igor Dodon a exprimat gratitudine Ambasadei ruse și Guvernului rus pentru sprijinul acordat și pentru organizarea unor întrevederi productive și fructuoase cu conducerea de vîrf a Federației Ruse.

În context oficialii au discutat mersul organizării unei ședințe comune a grupului parlamentar de prietenie moldo-rus cu participarea deputaților din Duma de Stat a Federației Ruse și a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, preconizată pentru finele lunii noiembrie.

În alt context părțile s-au referit la problematica transnistreană. Igor Dodon și Farit Muhametșin au expus poziția comună potrivit căreia este necesară consolidarea eforturilor în vederea dezvoltării dialogului, cu reprezentanții regiunii transnistrene, la diferite niveluri.

Diplomatul a apreciat deschiderea instituției prezidențiale față de dinamizarea dialogului cu exponenți din stînga Nistrului, inclusiv cu conducerea acestei regiuni.

Interlocutorii au fost unanimi, recunoscînd oportunitatea menținerii stabilității în regiune prin comunicare și întărire a măsurilor de consolidare a încrederii, lucruri de care ar trebui să fie interesați atît Chișinăul, cît și Tiraspolul.

În acest sens, președintele țării a subliniat că unele acțiuni negîndite, reflectate de presa locală din regiunea transnistreană, conduc la o anumită îngrijorare, exprimîndu-și speranța că, prin eforturi comune, va fi depășit acest proces negativ și va fi restabilit dialogul pozitiv.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%