Politicieni
Procuratura urmează să decidă dacă va deschide o cauză penală împotriva lui Vlad Plahotniuc
 13 Octombrie 2017 16:00  3004
Procuratura va decide, în decursul a 30 de zile, dacă va deschide sau nu o cauză penală ca urmare a denunțului depus de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, împotriva liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe care l-a acuzat de uzurparea puterii în stat.

Maia Sandu a fost audiată astăzi în calitate de martor. După audieri, președinta PAS a declarat că a reiterat în fața procurorilor faptele pe care le-a prezentat în cadrul denunțului și că este datoria acestora să analizeze faptele și să interogheze și alți martori. Ea spus că este vorba despre acțiuni și declarații făcute în spațiul public referitoare la uzurparea puterii legislative, executive și judecătorești. Maia Sandu a făcut apel și către cetățenii care dețin dovezi că Vladimir Plahotniuc ar fi uzurpat puterea în stat, să depună mărturii la procuratură.

În cazul în care procuratura va refuza să deschidă o cauză penală pe numele liderului Partidului Democrat, PAS va contesta la organul superior al procuraturii, după care va ataca decizia și în instanță, a mai spus Maia Sandu.

Ieri, președinta PAS a fost atenționată de procurori asupra răspunderii penale pe care o poartă, în cazul unui denunț fals, fapt calificat de Maia Sandu ca pe un gest de intimidare, care ar avea scopul de a o determina să renunțe la denunțul depus împotriva liderului democraților.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Danu Ciobanu 13 Octombrie 2017 16:27
0 (0)
Am impresia că Procurorii de acolo mor de rîs cînd văd probele Maiei Sandu extrase din ziarele lui Vlad Filat.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%