Geopolitica
Trump taie asigurările de sănătate impuse de Obama
 13 Octombrie 2017 13:00  3050
Președintele Donald Trump a semnat, joi, un ordin prin care ciuntește pachetul asigurărilor de sănătate supranumit Obamacare, considerat una dintre cele mai mari realizări ale fostului lider de la Casa Albă.

Potrivit Reuters, noul pachet le va oferi americanilor acces la asigurari medicale mai ieftine, dar cu mai puține beneficii, mai ales pentru tinerii americanilor tineri şi cu mai puţine probleme de sănătate. Pe de altă parte, administraţia de la Casa Albă promite să dezvolte politici pentru intensificarea competiţiei în materie de servicii de sănătate, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea și a menţine preţuri scăzute. 

Obamacare a fost una dintre țintele lui Donald Trump încă de la preluarea mandatului, dar până acum încercările sale de a o bloca n-au avut succes. "După ce a eșuat să abroge legea în Congres, președintele sabotează sistemul,"  a declarat liderul senatorilor democrați, Chuck Schumer, citat de Reuters. El l-a acuzat pe Trump că, prin decizia de joi, distruge sistemul de asigurări medicale.

Luna trecută, majoritatea republicană din Senatul Statelor Unite a renunțat să mai voteze abrogarea parțială a legii privind sistemul asigurărilor de sănătate a fostului președinte democrat Barack Obama, din cauza lipsei de consens în partid.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%