Politicieni
Igor Dodon a avut o întrevedere cu diaspora din oraşul Soci și din regiunea Krasnodar
 13 Octombrie 2017 10:30  2911
În cadrul dialogului, au fost abordate subiecte cu privire la situația internă și politica externă a Republicii Moldova, precum și despre mersul înțelegerilor și a acordurilor asupra cărora șeful statului a convenit în cadrul întrevederilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Președintele țării a menționat că în primăvara anului curent, în urma aplicării amnistiei migraționale, zeci de mii de moldoveni aflați ilegal pe teritoriul Rusiei au reușit să se legalizeze, dar dat fiind faptul că sînt încă mulți moldoveni care nu au reușit să facă acest lucru, în cadrul întrevederii cu Vladimir Putin de la Soci, Igor Dodon a solicitat amnistierea cetăţenilor Moldovei, care au asupra lor încălcări ale articolului 27 al Legii federale nr. 114.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Reieşind din numărul de cetăţeni ai RM în FR, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise nu mai puţin de 150 de secţii de votare.

Totodată, Igor Dodon a reiterat faptul că va face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în următorul Parlament.

”Concetățenii noștri sunt foarte mulțumiți de astfel de întrevederi deoarece au posibilitatea de a relata problemele cu care se confruntă direct șefului statului și totodată sunt informați din prima sursă despre evenimentele de pe agenda politică a țării.

Fiecare întrevedere de acest gen mă convinge de faptul că oamenii noștri sunt avuţia noastră, oriunde s-ar afla ei – în Moldova sau peste hotare. Vom continua dialogul și consolidarea diasporei moldovenești din toate colțurile lumii”, a menționat Președintele Republicii Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît de mult vă interesează pe dvs subiectul despre modul în care se face politică, reforma în politica din Republica Moldova?
Destul de interesant - 38.5%
Foarte interesant - 33.3%
Puțin interesant - 23.5%
Deloc interesant - 4.5%
NȘ NR - 0.3%