Politicieni
Mandatul de arest la domiciliu al lui Dorin Chirtoacă, prelungit cu încă 30 de zile
 12 Octombrie 2017 16:00  2976
Mandatul de arest la domiciliu al primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, a fost prelungit cu încă 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, magistrații, au respins solicitarea avocaților lui Chirtoacă privind eliberarea acestuia sub control judiciar pentru perioada desfășurării referendumului local privind revocarea sa din funcție, care va avea loc pe 19 noiembrie.

În acest context, avocata primarului suspendat Tatiana Iovu a declarat că decizia de astăzi va fi atacată la Curtea de Apel, întrucât Dorin Chirtoacă este subiect electoral și beneficiază de toate drepturile prevăzute de Codul Electoral.

Primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii și ofițerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent.

Totodată, procurorii anticorupție au anunțat la finele lunii august că edilul este cercetat într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție până la emiterea unei sentințe definitive. În ambele cazuri, Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%