Politicieni
Procuratura oferă DETALII despre audierea Maiei Sandu
 12 Octombrie 2017 10:30  2779
Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a fost invitată astăzi, pentru ora 10.00, la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în legătură cu denunţul depus pe 21 septembrie 2017 împotriva preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Invitarea la audieri este o măsură necesară, care se aplică în toate cazurile de acest gen în scopul bunei desfăşurări pe mai departe a măsurilor procedurale legale. De asemenea, motivaţia aducerii la cunoştinţa denunţătorului a prevederilor legale este o măsură obligatorie, nu opţională, impusă de rigorile art.263 alin.(7) din Codul de procedură penală, potrivit cărora: „persoanei care face denunţ sau plîngere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunţul sau plîngerea este intenţionat calomnios/oasă, fapt care se consemnează în procesul-verbal sau, după caz, în conţinutul denunţului sau al plîngerii şi se confirmă prin semnătura persoanei care a făcut denunţul sau plîngerea”.

Menţionăm că preşedintele PAS, Maia Sandu, nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunţată, optînd pentru o nouă audiere în cursul zilei de mîine.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
andrei 12 Octombrie 2017 12:22
0 (0)
De ce nu are dosar penal pentru denigrare??? Ea iar aruncă învinuiri fara dovezi... Moldova e stat de drept unde oamenii au nu doar drepturi ci și obligații
Mihai 12 Octombrie 2017 13:59
0 (0)
Ea a recunoscut că nu are dovezi, atunci cred că va fi trasă la răspundere pentru depunerea mărturiiolor false.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%