Politicieni
Igor Dodon vrea să preia preşedinţia în cadrul CSI în viitorul cel mai apropiat
 12 Octombrie 2017 10:00  3164
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la şedinţa Consiliului şefilor de state al CSI în format restrîns şi format lărgit. În cadrul discuțiilor a fost examinat un spectru larg de chestiuni cu privire la dezvoltarea de mai departe a colaborării în cele mai diverse domenii şi au fost adoptate mai multe decizii de importanţă majoră.

În discursul său, Igor Dodon a menţionat importanţa existenţei CSI în interesul tuturor membrilor săi.

”Separaţi, fără o interacțiune între noi, demult am fi fost, unul cîte unu, dezmembraţi pe eşafodul geopolitic. Nu este doar o metaforă, ci şi o realitate a zilelor noastre. Mulţi dintre noi au perceput existența unor asemenea procese distructive în ţările proprii.

Nu doar dezvoltarea economică, dar şi însăşi statalitatea Moldovei depind de stabilitatea şi procesele pozitive din ţările CSI şi din UEEA. Pentru noi, existența CSI şi a UEEA este fără echivoc o chestiune de supravieţuire ca stat”, a subliniat șeful statului.

Igor Dodon a remarcat cu regret că Moldova a ratat posibilitatea de a prelua președinția CSI în 2017, dar nu renunţă la această idee şi va depune eforturi pentru obţinerea acestui statut.

Președintele a exprimat interesul Moldovei pentru preluarea preşedinţiei în cadrul CSI, în anii următori.

”Trebuie să dezvoltăm cooperarea atît spre Vest, cît şi spre Est. Potenţialul enorm al cooperării noastre cu partenerii din Est rămîne nevalorificat pe deplin. Sînt convins că Moldova trebuie să aibă un rol mai activ în spaţiul post-sovietic, în special în cadrul CSI şi UEEA”, a mai spus șeful statului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%