Politicieni
Astăzi se decide soarta lui Dorin Chirtoacă. Primarul suspendat, din nou în faţa judecătorilor
 11 Octombrie 2017 15:00  2925
Primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a compărut în faţa judecătorilor, pentru a-şi cere eliberarea din arest la domiciliu. Apărarea îşi motivează cererea prin faptul că Dorin Chirtoacă trebuie să participe la campania electorală pentru referendumul iniţiat pentru demiterea sa. Astăzi are loc prima şedinţă cu un nou judecător, în dosarul parcărilor cu plată.

În acelaşi timp, acuzarea cere prelungirea mandatului de arest pentru încă 30 de zile. Dorin Chirtoacă este prezent la şedinţă.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi acţiunea. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. Pe 21 iulie, procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Tot la şedinţa de astăzi, judecătorul a admis cererea procurorului de a-i înainta lui Dorin Chirtoacă calitatea de bănuit într-o altă cauză penală ce se referă la depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%