Partide
Tiraspolul vrea sugestii de la Rusia privind comportamentul părților din negocieri
 11 Octombrie 2017 09:30  3064
Transnistria mizează pe productivitatea dialogului cu Rusia, "al cărui rezultat trebuie să devină elaborarea unui model concret de comportament pe viitor al părţilor din procesul de negocieri".

Despre aceasta a declarat, marţi, preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, care l-a primit pe ambasadorul cu misiuni speciale din partea MAE al Rusiei, Serghei Gubarev.

Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, acesta "a constatat cu regret că nu există evoluţii pozitive în procesul de negocieri, iar numărul problemelor care necesită rezolvare urgentă nu se micşorează".

"Ne dorim să vedem Rusia ca un garant, mediator şi ajutor în rezolvarea diferitelor probleme care s-au acumulat. De rezolvarea acestora depinde viaţa oamenilor simpli. Noi sîntem gata să acţionăm în privinţa soluţionării unora dintre probleme", a accentuat Krasnoselski, care a confirmat dorinţa părţii transnistrene "de a rezolva probleme concrete, evitînd sloganurile politice".

Potrivit lui, "problemele se adună din cauza lipsei unei platforme cu adevărat funcţionale unde acestea pot fi discutate şi rezolvate".

"Stagnarea formatului "5+2" este reală. Noi pledăm pentru reluarea procesului de negocieri. Necesită a fi rezolvate problemele ce ţin de telecomunicaţii, logistica de transport, comunicaţiile feroviare, recunoaşterea documentelor de studii superioare şi deschiderea unui pod în apropiere de satul Bîcioc", a amintit Krasnoselski, subliniind că "partea transnistreană este pregătită să se aşeze imediat la masa de negocieri".

Reprezentantul Rusiei consideră, de asemenea, că procesul de negocieri "pur şi simplu stagnează".

"Rezolvarea problemelor este posibilă doar printr-un dialog, iar dacă vom sta în umbră şi vom tăcea, nu vom găsi nicio soluţie. Este păcat că preşedinţia austriacă în exerciţiu a OSCE nu susţine această abordare", a spus diplomatul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%