Partide
Combatanți salută semnarea acordului de control comun la frontieră moldo-ucraineană: va asigura integritatea teritorială a țării și este în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului
 10 Octombrie 2017 13:07  3130
Participanții la acțiunile militare din cadrul războiului de independență de pe Nistru salută semnarea de către prim-miniștrii Moldovei și Ucrainei a acordului privind controlul comun la punctele de frontieră din stânga Nistrului. Veteranii sunt de părere că acest document nu doar că va spori securitatea în regiune, dar și va aduce numeroase beneficii cetățenilor și agenților economici. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

„Acordul menționat vine să asigure securitatea regională și respectarea suveranității, integrității teritoriale a Republicii Moldova și a inviolabilității frontierei de stat.

În acest context, cetățenii Republicii Moldova, de pe malul drept și malul stîng al râului Nistru, vor putea liber călători, deoarece documentul stabilește noi forme de interacțiune între instituțiile de control la frontieră, în vederea simplificării formalităților și a procedurilor birocratice. Totodată, acordul aduce beneficii și agenților economici datorită procedurilor operative de asigurare vamală și de frontieră a transporturilor de mărfuri.

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană va fi aplicat atât în cazul transportului auto, cât și a transportului feroviar”, a dat citire declarației veteranilor, Alexandru Popescu, membrul asociației obștești „Credință Patriei”.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%