Parlament
Delegația Parlamentului participă la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a NATO
 9 Octombrie 2017 15:00  3682
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a a NATO. Reuniunea se desfășoară la București, în Parlamentul României, în perioada 6-9 octombrie 2017. 

Delegația parlamentară este formată din deputații Mihai Ghimpu, șeful delegației Parlamentului la AP a NATO și Dumitru Diacov.

Pe parcursul sesiunii, parlamentarii au participat la ședințele Comitetului politic și a Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității a Adunării Parlamentare a NATO. În cadrul acestor reuniuni au fost discutate proiectele rezoluțiilor Comitetelor, prezentate de către raportori și raportori speciali.

În textul Rezoluției privind stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre, prezentat la ședința Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității de către Raportorul Special al Comitetului, Ulla Schmidt, se conțin câteva alineate în care este menționată și Republica Moldova.  

Astăzi, 9 octombrie, se desfășoară ședința plenară a AP a NATO, în cadrul căreia țin discursuri mai mulți oficiali: Președintele Adunării Parlamentare a NATO, Paolo Alli, Președintele Senatului Parlamentului României, Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților, Nicolae-Liviu Dragnea, Președintele României, Klaus Iohannis,  Secretarul General al NATO și Președintele Consiliului Nord-Atlantic, Jens Stoltenberg.

În a doua parte a ședinței plenare va fi prezentat și adoptat proiectul bugetului pentru anul 2018, vor fi discutate rezoluțiile Comitetelor, vor fi aprobate amendamentele la Regulamentul Adunării.

AP a NATO este o organizaţie interparlamentară care reuneşte, în prezent, parlamentari din cele 29 state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi din 12 ţări membre-asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Vasile 9 Octombrie 2017 17:01
0 (0)
Cu cit e Dodon mai tare impotriva cu atât PD-ul e și mai decis în a îînainta in relatiile cu UE si NATO. Asa da opozitie dar nu batiste pe tambal ca Andrei Nastase.
Efim 9 Octombrie 2017 17:50
0 (0)
Sper ca actuala guvernare in final sa reuseasca sa-i convinga pe partenerii externi sa sustina Republica Moldova , acum Moldova are nevoie de aceasta sustinere mai mult ca niciodata. Poatemacar asa ii vom alunga pe soldatii rusi din stinga Nistrului.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Calendar
21 August
15:00 - Ședința Guvernului Republicii Moldova din 20 august 2018
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%