Partide
Unioniştii vor marca 100 de ani de la Marea Unire cu un marş pe jos de la Chişinău la Alba-Iulia
 21 August 2017 15:00  3576
100 de organizaţii civice din România, Republica Moldova şi diasporă au constituit duminică la Parlamentul de la Bucureşti Alianţa pentru Centenar.

Organizaţiile şi-au unit forţele şi pregătesc acţiuni de amploare pentru marcarea Centenarului 2018, altele decât cele planificate de stat. Un marş pe jos din Alba Iulia spre Chişinău, campanii de informare în fiecare sat din Republica Moldova, lobby la Bruxelles şi Washington, precum şi înfiinţarea unui fond al Unirii sunt câteva dintre evenimentele pe care le vor derula unioniştii în 2018.

„Anul 2018 trebuie să fie momentul în care punctăm decisiv necesitatea restabilirii unităţii naţionale prin adoptarea proiectului de ţară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Republica Moldova”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, una dintre organizaţiile din cadrul Alianţei pentru Centenar.

Pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Ţara, oferind un imbold în acelaşi sens şi celorlalte regiuni.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?