Politicieni
Kommersant: Funcționarii de la Tiraspol care vor să iasă de pe teritoriul regiunii separatiste ar putea fi obligați să informeze Chișinăul oficial despre această intenție
 11 August 2017 18:36  4063
Funcționarii de la Tiraspol ar putea fi obligați să anunțe anticipat autoritățile de la Chișinău despre toate vizitele pe care le planifică în străinătate. Potrivit publicației ruse Kommersant, o inițiativă în acest sens ar fi examinată în prezent de către guvernarea de la Chișinău. 

Acest lucru a fost confirmat pentru publicația rusă de patru surse guvernamentale diferite, dar care au solicitat anonimatul. Acestea au precizat la inițiativa dată s-a ajuns după ce liderul administrației separatiste, Vadim Krasnoselski, a mers la Londra, unde a fost primit la sediul Ministerului de Externe, inițiativă criticată dur de Moldova. Kommersant mai scrie că proiectul este susținut și de către șeful statului.

 

”În general, există un consens între administrația președintelui țării, Igor Dodon și Cabinetul de miniștri. De regulă, domnul Dodon, care optează pentru apropierea țării de Rusia și guvernul Moldovei, care se consideră pro-occidental, sunt deseori în conflict, dar aici pozițiile au coincis”, mai scrie Kommersant. Din 2014, singura poartă spre lume pentru liderii separatiști de la Tiraspol este aeroportul din Chișinău, deoarece după izbucnirea conflictului armat din Ucraina, au încetat să mai folosească aeroportul din Odesa.

 

Publicația precizează că nu a reușit să obțină un comentariu oficial de la autoritățile de la Chișinău. Este de menționat că, la rândul lor, oficialii, funcționarii și chiar jurnaliștii de pe malul drept al Nistrului, care vor să ajungă în regiunea transnistreană, trebuie din timp să notifice administrația de la Tiraspol despre această intenție. Iar mulți dintre ei au interdicție din partea regimului separatist.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
miroslav 11 August 2017 18:56
0 (0)
n-au inceput sa boceasca inca? duma rusiei tace? cred ca o sa fie reactii si la acest capitol!
Alic 11 August 2017 19:28
0 (0)
Asta-i alt ceva, se vede ca democratii au luat destul de srios lupta influienta ruseasca.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%