Politicieni
Pro-ruși, dar cu cetățenie română. Șase deputați socialiști n-au renunțat la cetățenia europeană
 9 August 2017 13:00  3619
În campania electorală pentru parlamentarele din luna noiembrie 2014, dar şi după alegeri, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, actualul şef al statului, a declarat de mai multe ori că deputaţii socialişti care deţin şi cetăţenia României vor renunţa la aceasta.

Până în prezent însă, şase deputaţi socialişti continuă să se bucure de calitatea de cetăţean european, având o poziţie anti-europeană. Aleşii poporului care deţin dublă cetăţenie sunt: Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.

Deputata Alla Dolinţă a venit din business în Legislativ. Limba sa maternă este rusa, iar potrivit informaţiilor biografice de pe site-ul Parlamentului, are cunoştinţe elementare de limbă română şi de limbă engleză, notează moldovacurata.md.

Şi deputatul socialist Adrian Lebedinschi are cetăţenie română, obţinută în anul 2006. Europeanul Lebedinschi a înregistrat în acest an un proiect de lege potrivit căruia drapelul Comunităţii Statelor Independente (CSI) să fie arborat alături de cel al Moldovei şi UE pe instituţiile şi la evenimentele oficiale.

De menţionat că niciun deputat socialist nu a reacţionat atunci când colegul lor, Vlad Bătrâncea, a rupt harta României Mari în timpul unei şedinţe a Legislativului din decembrie 2015.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%