Parlament
Moldova va achita peste 190.000 de euro avocaților în două litigii intentate împotriva statului
 7 August 2017 14:00  3418
Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre, potrivit căruia caselor de avocatură și expertului care vor apăra interesele statului în legătură cu două litigii arbitrare intentate împotriva Republicii Moldova li se va achita un onorariu de peste 190.000 de euro, informează MOLDPRES.

Interesele statului vor fi reprezentate de compania KPMG Advisory SRL (România), compania de avocatură Skadden (Republica Federală Germania) și expertul Tobias Tröger, profesor titular în drept la Institutul de Drept Privat și Afacerilor a Universității Goethe din Frankfurt (Republica Federală Germania). Companiile și expertul contractat vor presta servicii de expertiză în vederea pregătirii către ședința de judecată în arbitraj.

Acțiunile împotriva Republica Moldova la Institutul de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț din Stockholm (Suedia) au fost înaintate de firmele Evrobalt și Kompozit pentru pretinsa încălcare a dispoziţiilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse cu privire la promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Reclamantul s-a plîns că a făcut o investiție într-o bancă de la Chișinău, ulterior însă Banca Națională a constatat că acesta acţionează concertat cu alţi acţionari și a fost obligat să-și vîndă acţiunile deţinute.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%