Geopolitica
Angela Merkel intenţionează să rămână cancelar al Germaniei pentru încă cel puţin 4 ani
 17 Iulie 2017 17:00  3857
Angela Merkel a declarat că intenţionează să continue în funcţia de cancelar al Germaniei pentru cel puţin încă patru ani, în contextul în care candidează pentru această funcţie la alegerile legislative din 24 septembrie, informează site-ul agenţiei de presă Dpa.

„Nimeni nu poate ştii ce îi rezervă viaţa, dar cu certitudine intenţionez să continui pentru patru ani", a declarat Merkel într-un interviu pentru postul ARD, în cadrul căruia a vorbit despre o serie de chestiuni, inclusiv criza refugiaţilor şi relaţiile cu Turcia şi NATO.

În pofida fricţiunilor cu aliaţii, Merkel s-a declarat clar împotriva impunerii unei limite în ceea ce priveşte numărul refugiaţilor care pot fi primiţi în Germania, adăugând numărul acestor poate fi redus prin aplicarea unor reglementări şi prin acţiuni care să prevină situaţiile care cauzează astfel de crize a refugiaţilor.

În ceea ce priveşte deteriorarea relaţiilor diplomatice cu Turcia condusă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, Merkel a afirmat că NATO este un partener important în eforturile de soluţionare a neînţelegerilor între Berlin şi Ankara.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Activitatea partidelor politice în luna Februarie
PSRM - 16.7%
PDM - 16.28%
PAS - 13.12%
PL - 12.72%
PPDA - 11.01%
PȘ - 7.72%
PPEM - 6.89%
PCRM - 6.17%
PLDM - 5.98%
PN - 3.44%