Parlament
Un fost șef din cadrul MAI, va fi deputat în Parlament
 17 Iulie 2017 14:00  3233
Fostul şef al Direcţiei Ordine Publică din cadrul MAI, Petru Corduneanu, va ocupa fotoliul de parlamentar deținut anterior de deputata PSRM, Irina Mizdrenco, care a decedat în dimineața zilei de 16 iulie, din cauza unei boli incurabile.

Informația a fost confirmată de către deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea. Potrivit listei supleante a PSRM de la scrutinul Parlamentar din 2014, Petru Corduneanu se află pe locul 30. Pentru a ocupa fotoliul de deputat, mandatul său trebuie să fie aprobat de Comisia Electorală Centrală și validat de Curtea Constituţională.

Corduneanu este născut în anul 1963, este pensionar și are grad de colonel. În prezent, acest acesta este consilier în CMC, din partea socialiștilor. Totodată, Bătrâncea a precizat pentru CrimeMoldova că alesul local „va refuza mandatul de consilier municipal, în favoarea celui de deputat”.

Fostul polițist, Petru Corduneanu, împreună cu adjunctul său, Dumitru Rusu, au fost acuzați anterior de către ex-deputata, Valentina Cuşnir, de maltratare în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. Astfel, după un proces care a durat aproape 7 ani de zile, cei doi au fost achitaţi de către Curtea de Apel Chişinău. Corduneanu şi Rusu au pledat nevinovaţi pe durata întregului proces.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?