Partide
Sentința integrală în dosarul lui Shor, va fi PRONUNȚATĂ AZI
 17 Iulie 2017 10:30  3989
Judecătoria Chișinău urmează să pronunțe luni, 17 iulie la ora 15, sentința motivată integral prin care primarul de Orhei, Ilan Șor a fost condamnat la 7,6 ani de închisoare.

Dispozitivul a fost anunțat pe data de 21 iunie, iar până la pronunțarea Curții de Apel, Ilan Shor a fost  eliberat din arestul la domiciliu, dar rămâne sub control judiciar și nu are dreptul să părăsească R. Moldova. 

Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) l-a condamnat pe omul de afaceri Ilan Șor la 7 ani și 6 luni de închisoare într-un penitenciar de tip semiînchis pentru cumul de infracțiuni: cauzarea de daune materiale în proporții mari proprietarului prin înșelăciune sau abuz de încredere, dacă fapta nu constituie o însușire, și pentru spălare de bani. 

Condamnatul însă fusese trimis în judecată sub acuzația de escrocherie, într-un dosar legat de frauda bancară din anul 2014, pentru acțiuni pe care le-ar fi comis în perioada în care era președinte al Consiliului de Administrare al Băncii de Economii, scrie radioorhei.info.

Avocații lui Ilan Shor au anunțat că „vor contesta sentința la Curtea de Apel, întrucît aceasta ar fi una prea aspră. Același lucru a anunțat că îl va face și procurorul , portrivit căruia însă sentința este una prea blândă. Prin aceeași sentință s-a declarat că pretențiile privind prejudiciul, înaintate de către Banca de Economii către Ilan Șor, vor fi examinate într-o cauză civilă separată.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?