Politicieni
Cazul privind cetățenia lui Băsescu a ajuns la Curtea Constituțională
 14 Iulie 2017 18:00  3549
Cazul privind cetățenia moldovenească a fostului președinte al României Traian Băsescu va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională, după ce instanța a acceptat un recurs al avocatului lui Băsescu, privind neconstituționalitatea normei legale prin care Curtea Supremă de Justiție nu poate examina acest dosar, scrie independent.md.

Avocatul lui Băsescu susține că judecătorii din instanțele de fond nu au „independență suficientă” față de președintele Igor Dodon.

„Este necesar ca acest dosar să fie examinat de Curtea Supremă de Justiție. Judecătorii Curții Supreme de Justiție au cea mai înaltă independență față de instituția prezidențială”, a declarat Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu.

El solicită Curții Constituționale să anuleze prevederea prin care a fost modificat Codul de procedură civilă și care „în viziunea Curții Supreme de Justiție a făcut imposibilă examinarea acestui caz”.

„Noi considerăm că această încheiere este una incorectă. Dar noi nu putem s-o contestăm, prin urmare nu ne rămâne decât să contestăm norma legală”, a mai precizat acesta.

Potrivit lui Maxim Lebedinschi, avocatul președintelui Igor Dodon, Curtea Constituțională ar urma să ia o decizie în maximum trei luni, urmând să se revină la instanța de fond sau la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că Preşedintele moldovean Igor Dodon a semnat în primele zile ale lunii ianuarie decretul prin care fostului preşedinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.

Ulterior Curtea de Apel i-a dat dreptate președintelui, lăsându-l pe Băsescu fără cetățenie.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?