Geopolitica
Reacția lui Donald Trump, după ce fiul său a recunoscut că a acceptat ajutorul Rusiei în campanie
 12 Iulie 2017 13:00  3862
Preşedintele american, Donald Trump, a salutat marţi "transparenţa" de care a dat dovadă fiul său cel mare, Donald Jr., pe subiectul întâlnirii acestuia cu o avocată rusă prezentată ca emisar al guvernului de la Moscova, transmite AFP. 

„Fiul meu este o persoană de mare calitate şi aplaud transparenţa sa", a declarat preşedintele, într-o declaraţie citită de de purtătoarea sa de cuvânt, scrie Agerpres.

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, a publicat marţi preventiv pe Twitter e-mailuri care arată că a acceptat în vara lui 2016 să primească ajutorul puterii din Rusia pentru eventuala subminare a candidaturii democratei Hillary Clinton, sub forma unor informaţii presupus compromiţătoare, potrivit AFP.

Donald Trump Jr. a fost contactat la 3 iunie 2016 de o cunoştinţă, Rob Goldstone, un agent care îl reprezintă pe cântăreţul rus Emin Agalarov, a cărui familie este apropiată de cea a lui Donald Trump. În acest e-mail, Rob Goldstone indică faptul că procurorul general al Rusiei a oferit, prin intermediul tatălui lui Emin Agalarov, "să ofere campaniei lui Trump informaţii şi documente oficiale care ar incrimina-o pe Hillary şi tranzacţiile sale cu Rusia şi care ar fi extrem de utile tatălui dvs".

"Sunt, evident, informaţii de foarte înalt nivel şi sensibile, dar care fac parte din sprijinul Rusiei şi al guvernului său pentru domnul Trump", scrie Rob Goldstone, care întreabă despre calea de urmat şi dacă fiul lui Trump ar fi dispus să discute cu Emin Agalarov despre acest lucru.

"Sunt într-o călătorie în acest moment, dar poate că pot vorbi cu Emin mai întâi. Se pare că vom avea puţin timp - şi, dacă e ceea ce spuneţi, îmi place (ideea) - în special mai târziu în această vară", a scris Donald Trump Jr.

Urmează apoi un schimb de e-mailuri în încercarea de a stabili mai întâi o convorbire telefonică între Emin Agalarov şi Donald Trump Jr., apoi o întâlnire, la 9 iunie 2016, la Trump Tower, cu avocata Natalia Veselniţkaia, venită de la Moscova şi prezentată drept "avocată a guvernului rus", în compania ginerelui miliardarului, Jared Kushner, şi a directorului său de campanie, Paul Manafort.

New York Times dezvăluie de sâmbătă existenţa şi circumstanţele acestei întâlniri cu Natalia Veselniţkaia. În timp ce cotidianul divulga conţinutul acestor e-mailuri, fiul lui Trump a publicat el însuşi schimbul de mesaje electronice pe Twitter, "pentru a fi pe deplin transparent".

"Respectiva femeie, aşa cum a spus-o public, nu era o responsabilă guvernamentală", a precizat Donald Trump Jr. într-un comunicat, adăugând că ea "nu avea informaţii de oferit" şi dorea să vorbească despre sancţiunile americane împotriva Rusiei.

"Pentru a reaminti contextul, acest lucru s-a produs înainte ca febra rusă actuală să fie în vogă", a adăugat el.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?