Partide
Socialiștii cer pedepsirea celor care se fac vinovați de incendiul de la depozitul de gunoi
 11 Iulie 2017 11:30  2771
Consilierii municipali din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) solicită de la organele de aplicare a legii să îi pedepsească pe cei responsabili de incendiul izbucnit la depozitul de gunoi din sectorul Buiucani, între șoseaua Balcani și strada Pietrarilor.

Socialiștii au atenționat în mod repetat că procesul de evacuare a gunoiului în apropiere de Pruncul este ilegal și periculos pentru oameni.

Consilierul municipal din partea PSRM, Alexandr Odințov a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare „focul de la depozitul de gunoi de lângă Pruncul a demonstrat ce se poate întâmpla atunci când se iau decizii necugetate!“.

El a reamintit că „decizia privind alocarea terenului de 6 hectare a fost votată de către partidele ”europene”“.

Socialiștii au refuzat să voteze pentru alocarea terenului destinat depozitului de gunoi.

„La ședința respectivă, consilierii din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor au fost categoric împotriva alocării terenului respectiv, din mai multe motive:

1) nu a fost prezentată nici o expertiză ecologică 2) nu a fost luată nici o măsură de protecție pe terenul respectiv! 3) nu a fost proiectată roza vânturilor 4) apa de ploaie are acces direct în râul Bâc, iar cel mai important, ea poate ajunge în apele subterane!” a menționat Odințov.

Consilierul a anunțat că socialiștii în mod repetat ”au atenționat despre posibilitatea de inflamare a focului, cu toate acestea, echipa liberalilor a primarului nu a întreprins nimic pentru a preveni incendiul! Slavă Domnului, nimeni nu a avut de suferit. ”

Socialistul consideră că organele de aplicare a legii ar trebui să estimeze daunele provocate de incendiu, precum și să pedepsească vinovații.

Amintim că încă în luna martie 2017, Odințov a vorbit despre amenajarea depozitului ilegal de gunoi în sectorul Buiucani, precum și a enumerat încălcările și a subliniat că există un risc de incendiu dacă gunoiul va fi evacuat pe teritoriul alocat de către Primărie.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Activitatea partidelor politice în luna Februarie
PSRM - 16.7%
PDM - 16.28%
PAS - 13.12%
PL - 12.72%
PPDA - 11.01%
PȘ - 7.72%
PPEM - 6.89%
PCRM - 6.17%
PLDM - 5.98%
PN - 3.44%