Partide
(INTERVIU) Detalii despre „cârnățarul” Usatîi: de unde a pornit și unde a ajuns; El minte și când se salută
 9 Iunie 2017 11:03  4076
 Renato Usatîi nu este decât un „cârnățar” mincinos care a ajuns unde a ajuns doar datorită căsătoriei reușite a surorii sale. Este un mincinos incurabil, iar cariera sa politică a luat sfârșit. Acestea sunt doar o parte din concluziile omului de afaceri Gherman Gorbunțov formulate într-un interviu pentru bloggerul Veaceslav Balacci. Acesta demonstrează că tot ce a povestit Usatîi în filmul său de calitatea a 3-a de trei ore sunt simple scorneli.

 

Astfel, Gorbunțov se referă la declarațiile lui Usatîi despre Universal Bank. Acesta precizează că tot ce a vorbit Usatîi pur și simplu nu puteau fi adevărate. „Am obosit să tot repet că printr-o bancă cu o circulaţie de cel mult 1,5 milioane pe zi nu puteau fi spălate 10 milioane pe zi. Dar ok, nimeni nu mă aude, nici nu trebuie. Mie tot mi-e indiferent. Dar este foarte simplu. Dacă ne uităm care au fost băncile de la Moscova şi care au fost băncile din Moldova, atunci ce treabă are Plahotniuc? A fost o schemă a stăpânilor lui Renato şi cel mai probabil a dlui Platon. Apropo, ca şi schema cu MEP GRUP. Renat, de ce minţi? Două şedinţe de judecată false la Sankt Petersburg. Care nici n-au avut loc. Doar nişte hârtii desenate ale judecătoriilor din Piter. Avocaţii doar au mers încolo şi au verificat tot. Nimic nu a avut loc”.

Gorbunțov a povestit și despre trecutul lui Usatîi și începutul „carierei” acestuia. Iar totul i-a reușit datorită căsătoriei surorii sale. „A fost cândva un ciofligar moldovean. Se vede bine şi prin expresia feţei, şi după felul în care vorbeşte, şi după maniere, după aceste poveşti cu miliţioneri pe care le povesteşte. Nici măcar nu era un recidivist, da aşa, o… puşlama. Şi deodată sora acestei puşlamale se căsătoreşte cu un om bun şi respectat. Şi acest om respectat aranjează puşlamaua cârnăţar la RJD (Căile Ferate Ruse)”.

Apoi Usatîi a devenit „cârnățar” la palat. „Organiza frigărui, sau uneori livra fete. Şi brusc apare istoria din Moldova. Şi el s-a apucat. În continuare la Renat a început viaţa bună, politica şi altele. De învăţat nu s-a mai apucat, vodka i-a plăcut mai mult şi cum a fost ciofligar aşa şi a rămas. Un ciofligar. Cam aşa. Iar acum în politică nu prea are succes, nu prea are ce propune, după bugetul filmului se vede că nimeni nu mai crede în el. 2% raiting. Minunat. Se pare că aici se termină cariera politică. Dar sunt multe alte ţări, Renat”.

Gorbunțov confirmă și veridiciitatea mesajelor din adresa electronică a lui Usatîi spartă recent de hackeri. El confirmă și conversațiile proprii pe care le-a avut cu Usatîi pin intermediul acestei adrese, dar și faptul că acesta i-a transmis lui Boris Ușerovici detalii secrete din dosarul în care figurează Veaceslav Platon. ”Ușerovici Desigur. Desigur sunt legaţi. Prin bănci se vede totul. Ale cui sunt băncile? La Moscova sunt multe bănci, dar în această schemă lucrau doar câteva. Din acestea 70% îi aparţineau lui Uşerovici, respectiv stăpânului domnului Usatîi”.

În continuare Gorbunțov pur și simplu ia în derâdere povestea lui Usatîi despre killerul Vitalie Proca cel care ar fi fost angajat de Vlad Plahotniuc să-l omoare. ”În orice istorie trebuie să existe un sens. Plahotniuc s-a trezit dimineaţă şi a zis „Ia să-l omor eu pe Ghera!”? Şi s-a dus personal să se înţeleagă cu Proca? Ca să poată acum Proca să spună că Plahotniuc a comandat? Renat ar fi putut s-o facă, el iubeşte să se laude şi este prost, dar Vlad cu siguranţă nu este prost şi am impresia că niciodată nu se dă în spectacol. Acum strigă că nu el este hoţul, iată el este hoţul! Renat, tu nici n-ai putut aduna materiale compromiţătoare pe Plahotniuc. Tu pur şi simplu nu le ai. Ai doar cuvinte, că e un om rău. Şi este om rău pentru că te-a învins. Tu nu poţi pierde”, a declarat Gorbunțov.

Gorbunțov îi sugerează să renunțe la politică pentru că nu este demn. „Mai ales că tu demult nu mai eşti moldovean. Demult nu mai iubeşti această ţară, doar te strâmbi şi mimezi. De fapt eşti laş şi fugi permanent din ţara ta”.

Usatîi este pur și simplu un mincinos incurabil, a concluzionat acesta. „Renat în genere nu poate spune adevărul. Eu am impresia că el minte şi când se salută. Am început să mă îndoiesc chiar că îl cheamă Renat. Este el oare Renat?”, concluzionează Balacci.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
realist 9 Iunie 2017 11:49
0 (0)
Usatii demult trebuia sa fie inchis, inca de cind Gorbuntov a spus ca el e cel care a atentat la viata sa!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%