Parlament
Elveția extinde asistența financiară! Candu a vorbit cu directorul SDC despre un program care ar putea aduce noi oportunități pentru oamenii care vor să revină în Moldova
 7 Iunie 2017 18:44  3929
Anunțul a fost făcut în timpul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Directorul General al SDC, Manuel Sager, informează Serviciul de presă al Parlamentului. De menționat că președintele Parlamentului întreprinde, în perioada 6-8 iunie, o vizită oficială în Confederația Elvețiană, însoțit de o delegație parlamentară. 

Asistența financiară acordată Andrian Candu a propus mai multe domenii noi, care ar putea fi susținute prin intermediul SDC. În particular, Președintele Parlamentului a vorbit despre un program care ar putea aduce noi oportunități pentru oamenii care vor să revină în Moldova. De asemenea, el a informat partenerii despre proiectele adoptate și inițiativele elaborate pentru a încuraja dezvoltarea businessului mic și mijlociu. Alte proiecte discutate vizează educația, mediu, dezvoltare durabilă, suport pentru copiii și tinerii aflați în dificultate, eficienţa energetică şi energia regenerabilă și susținerea organizațiilor neguvernamentale preocupate domeniilor nominalizate.

„Moldova este o prioritate pentru noi și suntem deschiși să contribuim pentru un climat favorabil dezvoltării țării”, a declarat Directorul General al Agenției Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), Manuel Sager. De asemenea, SDC a exprimat disponibilitate de a acorda în următorii patru ani suport Moldovei în domeniul sănătății și educației vocaționale.

Avem mare nevoie de meseriași și avem un deficit de forță de muncă în anumite domenii solicitate de piață. O forță de muncă bine instruită este o condiție pentru a crește volumul de investiții și îmbunătățirea climatului de afaceri, în special dacă se va lucra în cooperare cu businessul”, a opinat Președintele Parlamentului.

El a mulțumit, totodată, pentru asistența acordată în perioada 2014-2017 în sănătate, aprovizionare cu apă potabilă, migrație şi dezvoltare. Cca 40 mii de locuitori ai Moldovei au obținut acces la apă potabilă de calitate, în timp ce impactul investițiilor pentru diagnosticarea, prevenirea și controlul bolilor netransmisibile urmează să fie evaluat în timp. Proiectul vizează, în special, locuitorii din zona rurală care suferă de diabet, cancer, boli cardio-vasculare.

Tot astăzi, Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut întrevederi cu Preşedintele Consiliului Naţional din Elveţia, Jurg Stahl şi Preşedintele Consiliului Statelor din Elveţia, Ivo Bischofberger.

Ultima vizită oficială a Președintelui Parlamentului în Confederația Elvețiană a avut loc în martie 2014. Elveţia este ca importanţă cel de-al 4-lea donator bilateral al Republicii Moldova.

Autor:  Sofia Adam Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%