Politicieni
Hakerii au spart poșta electornică a lui Renato Usatîi și au publicat-o pe internet! Legăturile cu FSB, Platon și spălătoria rusească
 5 Iunie 2017 11:10  6138
Hakerii au spart poșta electronică a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, și au publicat pe internet corespondența acestuia cu diferite persoane dubioase de la Moscova.  Mesajele trimise sau primite de Usatîi de-a lungul câtorva ani demonstrează inclusiv colaborarea primarului de Bălți cu serviciile secrete ruse, relația strânsă cu Platon și implicarea în spălătoria rusească, dar și scurgeri ilegale de informații din dosarele instrumentate de Procuratura Generală de la Chişinău. 

Unul din personajele principale de la Moscova cu care comunica Usatâi pe e-mail, după cum reiese din corespondența apărută pe internet, este Boris Uşerovici, adjunctul lui Andrei Krapivin, fostul consilier şi prieten al directorului Căilor Ferate Ruse (РЖД) Vladimir Yakunin. Este vorba despre același Uşerovici despre care presa rusă a scris anterior că are legături nu doar cu FSB, dar şi cu gruparea criminală de la Moscova Solntsevskaia Bratva. Iar fiul lui Andrei Krapivin,  Alexei Krapivin, potrivit investigației Novaya Gazeta – OCCRP  privind Laundromatul lui Platon, spălarea celor 22 de miliarde de dolari din Rusia prin Moldova, figurează în calitate de principal beneficiar ai banilor spălaţi de Platon.

Este deosebit de interesant că Usatîi i-a trimis în 2014, pe e-mail lui Boris Uşerovici două anexe deosebit de importante, după cum reiese din documentele apărute pe internet: 1) « Dosarul spălare bani MICB » şi 2) « Comisia rogatorie 2 PG catre PG FR (Platon) ». “Ambele reprezintă scurgere ilegală de informaţii din dosarele instrumentate de Procuratura Generală de la Chişinău pe numele lui Veaceslav Platon. Aceasta ne confirmă legătura dintre Usatîi, Uşerovici, Platon şi spălarea miliardelor ruseşti prin Moldova. Afacerea a fost una comună”, după cum reiese din sursele care au publicat dezvăluirile.

De asemenea, un alt mesaj trimis de Usatîi pe 8 ianuarie 2013, pe adresa de e-mail a utilizatorilor « sash987 » şi « grast5228 », pare a fi o notă informativă adresată serviciilor speciale ruseşti, fiind o probă care îi incriminează lui Usatîi activitate de agent şi spionaj în favoarea Rusiei pe teritoriul Moldovei.

Ca fapt divers, tot din corespondența lui Usatîi vedem că acesta, în pauzele dintre activităţile banditeşti, caută fete (se interesează de condiţiile pentru întâlnire ale actriţei de la Moscova Kristina Asmus), dar şi joacă la casino online, unde Usatîi este client VIP. 

Un alt lucru interesant aflat din corespondența lui Usatîi este că Rolls-Royceul pe care în 2014 că îl vinde, iar banii îi va oferi victimelor incendiului în mansardele de la Botanica, de fapt, nu l-a vândut, ci a făcut schimb, tot pe un Rolls-Royce, cu un rezident al Germaniei, pe nume Stefan Nagl.

Tot din mesaje se vede cum  Usatîi îl minte pe coordonatorul său Uşerovici, că totuşi a dăruit banii luaţi pe Rolls-Royce, trimiţându-i acestuia ştirile din presa de la Chişinău despre actul său de caritate. “De fapt, prin acest schimb Usatîi a încercat să şteargă urmele accidentului din 19 august 2013, când Usatîi la volanul Rolls-Royceului a tamponat mortal un om la Ştefan Vodă, ulterior transportând cadavrul în stânga Nistrului, unde l-a înmormântat”, a scris sursa care a publicat corespondența lui Usatîi de pe adresa electronică.

 

 

Autor:  Sofia Adam Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Constructiv 5 Iunie 2017 12:16
0 (0)
Acum daca au fost depistate aceste detalii, mai are mult timp sa vada lumina zilei ? sa fie tras la raspundere cit mai curind fiind implicat in atitea chestii murdare si cu atitea dosare.
Dinis 5 Iunie 2017 13:47
0 (0)
Pentru nimeni nu-i o noutate ca locul lui Usatii este dupa gratii. Sper insa ca acesta va ajunge acolo mai devreme de a cauza noi probleme Republicii Moldova. El deja de multa vreme vrea sa ne readuca in zina de influienta a Rusiei, si uneori chiar mai nu i-a reusit.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%